2016. gada 9. maijs

Jauns reklāmas formāts: buferreklāmas veicina pieaugošu sasniedzamību un rādīšanas biežumu, jo īpaši viedtālruņos

Nesens pētījums liecina, ka puse 18–49 gadus vecu lietotāju savu mobilo ierīci vispirmām kārtām izmanto tādēļ, lai skatītos videoklipus. Daudzi pat dzīvojamā istabā videoklipus labāk skatās viedtālrunī — tā lietošana ir personalizēta un ērta, turklāt lietotājs pats visu var kontrolēt. Tā kā skatīšanās ieradumi mainās, mēs strādājam pie jauniem, šiem ieradumiem piemērotiem formātiem.

Šodien mēs tev vēlamies iepazīstināt ar buferreklāmām — jaunu sešu sekunžu ilgu videoklipu formātu, kas tiek tirgots AdWords izsolē, ņemot vērā MPT. Buferreklāmas ir ideāli piemērotas pieaugošas sasniedzamības un rādīšanas biežuma veicināšanai, jo īpaši mobilajās ierīcēs, kur aizraujoši videoklipi darbojas tiešām labi.

Buferreklāmas pašreiz nav pieejamas Baltijas valstīs un pašlaik šīs reklāmas formāts ir pieejams leilākos tirgos, kur viens no priekšnosacījumiem ir Brand Lift Survey piejamība valstī, kur gribam reklamēties.

Šī formāta videoklipi ir patiešām kodolīgi, un mēs noskaidrojām, ka buferreklāmas vislabāk darbojas tad, ja tiek kombinētas ar TrueView reklāmām vai Google Preferred kampaņām. Agrīnajās pārbaudēs buferreklāmas veicināja izteiktu tādu augšējās piltuves rādītāju uzlabojumu kā atcerēšanās, informētība un iegādes apsvēršana. Šī īpašība papildina TrueView reklāmu spēju uzlabot tādus vidējās un apakšējās piltuves rādītājus kā labvēlīgu attieksmi un iegādes nodomu. Tāpat secinājām, ka buferreklāmas kopā ar TrueView kampaņu labi veicina pieaugošu sasniedzamību un rādīšanas biežumu.

“Atlantic Records” piedalījās agrīnajā šī jaunā formāta testēšanā un izmantoja buferreklāmas angļu grupas “Rudimental” otrā albuma iznākšanas kampaņā. Fiona Baiersa (Fiona Byers), “Atlantic Records/Warner Music Group” galvenā mārketinga vadītāja, teica: “TrueView un buferreklāmas bija patiesi nozīmīga nesenās “Rudimental” kampaņas daļa, lai pastāstītu grupas otrā albuma stāstu.Izmantojot izmaksu ziņā efektīvās buferreklāmas, mēs lieliski varējām parādīt daudzos leģendāros viesmāksliniekus, kuri piedalījās ieraksta tapšanā. Katra reklāma īsumā iepazīstināja ar viesmākslinieku un konkrēto albuma dziesmu, savukārt TrueView reklāma pastāstīja vairāk par albumu un grupu.Izmantojot TrueView un buferreklāmas kopā, rezultāts bija daudz iespaidīgāks par to, ko varētu panākt, TrueView un buferreklāmas izmantojot atsevišķi.”

Jaunais ātri uztveramais un atraktīvais buferreklāmu formāts lieliski noder sērijveida satura izveidei. Audi Germany” sadalīja savu garāko TrueView reklāmu, lai iepazīstinātu sabiedrību ar Q sērijas apvidus automobiļiem, izmantojot saistošus vācu valodas vārdus, kas sākas ar burtu “q”, piemēram, querpass (piespēle pāri laukumam) un quantensprung (kvantu lēciens).Tas, ka “Audi Germany” tik ātri pieņēma šo formātu, apliecina šī uzņēmuma saukļa patiesumu — “Vorsprung durch Technik” (“pārākums tehnoloģijā”).

Buferreklāmas mēs gribētu nosaukt par tādām kā nelielām videoreklāmu haikām un ļoti vēlētos uzzināt, kā radošā kopiena tās liks lietā.  Jau no maija tu vari sākt buferreklāmu izmantošanu, sazinoties ar savu Google tirdzniecības pārstāvi. Noteikti seko līdzi jaunumiem, jo mēs turpinām domāt par jauniem reklāmu formātiem, kas būtu unikāli pielāgoti pašreizējiem un arī turpmākajiem lietotāju videoklipu skatīšanās ieradumiem.

Veiksmi klientu piesaistē!