2015. gada 24. febr.

Ātrāka un ērtāka URL izsekošana, izmantojot jauninātos URL

Ērtāka URL pārvaldība

Nepārtraukti pieejams interneta savienojums ir paplašinājis lietotāju iespējas mijiedarboties ar tavu uzņēmumu. Tādējādi tu iegūsti vairāk datu un rādītāju, ko vari izmantot reklāmu veiktspējas pārvaldībai. Šī iemesla dēļ mēs ieviešam jauninātos URL, lai nodrošinātu ērtāku un ātrāku veidu, kā pārvaldīt un izsekot informāciju par katru klikšķi uz tavām AdWords reklāmām.

Jauninātie URL reklāmdevējiem sniedz vairākas priekšrocības:
  • mazāk laika jāvelta URL izsekošanas atjauninājumu pārvaldībai;
  • ātrāka satura pārmeklēšana un ielāde tavā vietnē;
  • jauni ValueTrack parametri, kas palīdz gūt papildu statistiku par tavām reklāmām. Uzzini vairāk.
Johanness Lipka (Johannes Lipka), eProfessional GmbH produktu un risinājumu vadītājs, saka: “Jauninātie URL ir viens no efektīvākajiem rīkiem, ko esam izmantojuši programmā AdWords un kas palīdz ietaupīt laiku. Tie ļauj vienuviet mainīt URL grupas pielāgotos izsekošanas parametrus, neveicot reklāmu statistikas atiestatīšanu. Mēs plānojam pēc iespējas drīzāk ieviest jauninātos URL mūsu klientu kontos.”


Galamērķa URL
Ja šodien izmantosi URL izsekošanu, pamanīsi, ka galamērķa URL sastāv no diviem komponentiem:
  1. Galvenās lapas URL: šis ir URL, ko klienti redz savā pārlūkprogrammā, kad pēc noklikšķināšanas uz tavas reklāmas tiek atvērta galvenā lapa.
  2. Izsekošana: šajā sadaļā ir ietverta noteikta informācija, piemēram, novirzīšana uz trešās puses izsekošanas pakalpojumiem, ValueTrack parametri vai pielāgoti reklāmu ID.
Tālāk sniegtajā piemērā galvenā lapa ir norādīta zilā krāsā, bet izsekošanas informācija ir norādīta zaļā krāsā.
www.example.com?creative=12345

Izmantojot galamērķa URL, katru reizi, kad jāpielāgo izsekošana, tev ir jāatjaunina viss galamērķa URL. Šādi tiek aktivizēta visa galamērķa URL atkārtota pārskatīšana, kā arī tiek pārtraukta reklāmu rādīšana, kamēr šis URL tiek atkārtoti pārskatīts. Šī iemesla dēļ tu zaudē laiku un potenciālus jaunus darījumus.

Jauninātajos URL ieviestās izmaiņas
Izmantojot jauninātos URL, programmā AdWords varat atsevišķi ievadīt sava URL galvenās lapas daļu un izsekošanas informāciju. Tagad varat atjaunināt izsekošanas informāciju savā kontā, kampaņā vai reklāmu kopā, neveicot reklāmu statistikas atiestatīšanu.

Tālāk paskaidrots, kā, izmantojot jauninātos URL laukus, var veidot iepriekš norādīto parauga URL. 

Laukā “Gala URL” (Final URL) ir jāievada vietnes galvenās lapas URL.

Laukā “Gala URL” ir ievadīta galvenā lapa “www.example.com”. 
Laukos “Izsekošanas veidnes” ir jāievada izsekošanas informācija un jānorāda programmai AdWords, kā veidot vietrāžus URL. Ja vēlies lietot izsekošanas atjauninājumus vairākos URL, vari izmantot koplietojamu izsekošanas veidni konta, kampaņas vai reklāmu kopas līmenī. Ja vēlies pārvaldīt URL izsekošanas informāciju atsevišķam URL, vari izmantot izsekošanas veidni reklāmas, atslēgvārda vai vietnes saites līmenī.

Tālāk sniegtajā piemērā izsekošanas veidne tika izmantota konta līmenī, lai lietotu izsekošanas informāciju visos kontā esošajos URL.

Izsekošanas informācija visiem kontā esošajiem URL ir ievietota konta līmeņa izsekošanas veidnē. 
Pielāgotie parametri ļauj pielāgot informāciju, kuru vēlies pārraudzīt, kā arī noteiktas vērtības, kas tiek ievietotas tavos vietrāžos URL, kad tiek aktivizēti klikšķi uz tavām reklāmām. Piemēram, ja vēlies ievietot vērtību “12345” ikreiz, kad tiek noklikšķināts uz šīs konkrētās reklāmas, šajā reklāmā vari iestatīt pielāgoto parametru “{_mycreative}”.

Pielāgotā parametra laukā ievadi vērtību “_mycreative”, lai vērtība “12345” tiktu ievietota ikreiz, kad tiek noklikšķināts uz attiecīgās reklāmas.
Jauni URL, jauna statistika
Šis jauninājums tev ļaus piekļūt jaunai informācijai par klikšķiem uz tavām reklāmām.

Jaunie ValueTrack parametri ļauj iegūt papildu statistiku par uzņēmumu. Piemēram, ja vēlies izsekot, cik daudz klikšķu uz reklāmām tika saņemti pēc atrašanās vietas, vari izmantot jauno ValueTrack parametru “{loc_physical_ms}”. Ja vēlues optimāli izmantot jaunos ValueTrack parametrus, iestati tos konta līmenī, lai varētu izsekot šīs vērtības visos kontā esošajos URL. Uzzini par jaunajiem ValueTrack parametriem.

Konta līmeņa izsekošanas veidnē ValueTrack parametrs atrašanās vietai “{location_physical_ms}” ir zaļā krāsā.
Nākamās darbības
Sākot ar šo nedēļu, jauninātie URL būs pieejami visiem reklāmdevējiem. Visiem reklāmdevējiem, kuri savos URL izmanto izsekošanu, ieteicams veikt jaunināšanu uz jauno sistēmu līdz 2015. gada 1. jūlijam. No šī datuma sāksies tavu URL atjaunināšana, ieviešot jauno struktūru. Ja savu URL pārvaldībai izmanto kādu izsekošanas platformu, ieteicams sazināties ar platformas komandu, lai pārvaldītu šīs izmaiņas. Lai uzzinātu, kā sākt izmantot jauninātos URL saviem jaunajiem reklāmu URL, lūdzu, skati mūsu palīdzības centra rakstu.


Pievienoja: Laura Krasovska
Inside AdWords Latvia komanda
Saņem jaunumus savā epastā
Pieraksties RSS barotnei