2017. gada 17. maijs

Plašāks ieskats ar uzlabotiem kvalitātes rādītāja pārskatiem

Efektīvas reklāmas sniedz iespēju lietotājiem atrast atbilstošu saturu brīdī, kad tas tiek meklēts. Programmā AdWords varat noteikt, cik atbilstoši ir jūsu atslēgvārdi, reklāmas un galvenās lapas, novērtējot kvalitātes rādītāju un tā komponentus — paredzamo vidējo klikšķu skaitu, reklāmas atbilstību un pieredzi galvenajā lapā. Šonedēļ tiks ieviesti vairāki kvalitātes rādītāja pārskatu uzlabojumi, lai varētu ērtākā veidā gūt plašāku ieskatu par šiem rādītājiem.   

Jaunas kvalitātes rādītāja statusa slejas   

No lietotājiem saņemtās atsauksmes liecina, ka trīs līdz šim pieejamie kvalitātes rādītāja komponenti atslēgvārdu statusa burbulī Ad disapproval bubble ir ļoti noderīgi. Taču ir nepieciešama iespēja tos pārskatīt plašākā mērogā un šos datus kopīgot. Lai jūs varētu ietaupīt laiku un pieņemt pārdomātus lēmumus, cilnei Atslēgvārdi tiks pievienotas trīs papildu statusa slejas — “Paredz. VKS”, “Reklāmas atbilstība” un “Pieredze galv. lapā”. Vienkārši pievienojiet šīs slejas saviem atslēgvārdu pārskatiem, lai gūtu visaptverošu priekšstatu par atslēgvārdu pašreizējiem rādītājiem.   

Pieredzes vērtība un atslēgvārdu kvalitāte   

Lai varētu uzlabot kampaņas veiktspēju, ir būtiski saprast, kā izmaiņas kontā ietekmē kvalitātes rādītāju, piemēram, kad optimizējat reklāmas. Jau šodien varat skatīt visu savu atslēgvārdu vēsturisko kvalitātes rādītāju un tā komponentus un izvērtēt, kā tie laika gaitā ir mainījušies. Šie dati būs pieejami četrās jaunās slejās — “Kval. rādītājs (vēst.)”, “Pieredze galv. lapā (vēst.)”, “Reklāmas atbilstība (vēst.)” un “Paredz. VKS (vēst.)”.   

Septiņas jaunas slejas kvalitātes rādītāja komponentiem atslēgvārdu pārskatos
Divas svarīgas piezīmes par šīm slejām   
  1. Tajās redzamie rādītāji ir jaunākie zināmie rādītāji atlasītajā datumu diapazonā. Vēsturiskie dati nebūs vecāki par 2016. gada 22. janvāri.   
  2. Ja atslēgvārdu pārskatam lietojat segmentu “Diena”, šajās slejās būs redzamas katras dienas vērtības, kas atspoguļo rādītājus katras dienas beigās.               
Atjaunināts, pēc dienas segmentēts atslēgvārdu pārskats ar vēsturisko kvalitātes rādītāju

Lai varētu labāk izprast, kā tas izskatīsies, pievērsiet uzmanību iepriekš sniegtajam pārskata piemēram, kurā pārskats ir segmentēts pēc dienas. Pieņemsim, ka ir 10. februāris un jūs vēlaties apskatīt, kāds kvalitātes rādītājs bija atslēgvārdam “apelsīni” laikposmā no 3. februāra līdz 8. februārim. 
● Vispirms pievērsiet uzmanību pašreizējam kvalitātes rādītājam slejā “Kval. rādītājs” — 3/10. Šajā slejā vienmēr būs redzams pašreizējais kvalitātes rādītājs neatkarīgi no tā, par kādu laikposmu pārskats tiek veidots. 
●Pēc tam pamanīsit, ka jaunajā slejā “Kvalitātes rādītāji (vēst.)” ir redzams pēdējais zināmais pārskata perioda kvalitātes rādītājs — 4/10 —, kā arī vēsturiskais rādītājs katrai attiecīgā perioda dienai. 
● Dienām, kad seansu un klikšķu skaits nav bijis pietiekams, lai precīzi noteiktu atslēgvārda kvalitātes rādītāju, kā, piemēram, ir bijis 7. februārī un 8. februārī, slejā būs norādīts nulles kvalitātes rādītājs (“—”).   

Plašāka informācija   

Jaunās kvalitātes rādītāja slejas ir pieejamas arī konta pārziņa līmenī un drīz būs pieejamas pārskatu redaktorā. Mūsu reklāmas kvalitātesceļvedī varat skatīt kvalitātes rādītāja izmantošanas padomus un paraugprakses aprakstus. Tāpat varat apmeklēt AdWords palīdzības centru.
  

Autors: Džons Diorio (Jon Diorio), grupas produktu vadītājs nodaļā Search Ads