2017. gada 26. apr.

Informācija par viedajām reklāmas tīkla kampaņām

Google reklāmas tīklā (GRT) tagad ietilpst vairāk nekā 3 miljoni lietotņu un tīmekļa vietņu — sākot ar populārām ziņu tīmekļa vietnēm un beidzot ar jaunākajām spēļu lietotnēm. Neatkarīgi no paņēmieniem, kurus jūsu klienti izmanto informācijas ieguvei vai izklaidei Google reklāmas tīklā, ir svarīgi viņus sasniegt īstajā brīdī ar atbilstošu vēstījumu. Lai to paveiktu, vispirms ir jāatrod īstie klienti, jāpielāgo tiem savi radošie centieni un jānosaka optimālās cenas.

Sākot ar šodienu, visiem reklāmdevējiem tiek piedāvātas viedās reklāmas tīkla kampaņas, atvieglojot plašāka klientu loka ērtu sasniegšanu Google reklāmas tīklā. Viedajās reklāmas tīkla kampaņās tiek izmantotas Google mašīnmācīšanās iespējas, lai automātiski paveiktu tālāk minēto.

 Piesaistītu uzņēmumam potenciālos klientus, kuriem varētu interesēt jūsu produkti, izmantojot ieskatus no miljoniem lietotņu un vietņu
  Izveidotu pievilcīgas attēla, vietējās un teksta reklāmas, kas iederas jebkurā Google reklāmas tīkla vietā
   Noteiktu atbilstošas cenas, lai sasniegtu savus veiktspējas mērķus

Tikai Google nodrošina šāda mēroga automatizāciju, palīdzot bagātināt klientu pieredzi un uzlabot jūsu zīmola sasniegtos rezultātus. Reklāmdevēji, kas izmanto viedās reklāmas tīkla kampaņas, ziņo par reklāmguvumu pieaugumu 20% apmērā vienādas MPI gadījumā,1 salīdzinot ar pārējām savām reklāmas tīkla kampaņām.

Viesnīcu meklēšanas platforma Trivago izmanto viedās reklāmas tīkla kampaņas, lai palīdzētu ceļotājiem visā pasaulē atrast savām vajadzībām pilnībā atbilstošus viesnīcu numurus, piemēram, numuru četru cilvēku ģimenei, numuru ar ātrdarbīgu Wi-Fi darba komandējumam vai ar skatu uz okeānu sen gaidītajam atvaļinājumam pludmalē. Viesnīcu meklēšanas zīmols sniedza tālāk norādīto informāciju. 

1.  Reklāmu līdzekļi: virsraksti, piemēram, “Skatiet lieliskus viesnīcu piedāvājumus”, viesnīcu ierakstu apraksti, pievilcīgi ceļojumu mērķu, piemēram, Romas un Londonas, attēli un logotips
2.    Uzņēmējdarbības mērķi: mērķa MPI un dienas budžets

Visu pārējo paveica AdWords — tika izveidots vairāk nekā 25 000 pielāgotu reklāmu, kas tika rādītas ceļotājiem, kuri meklē viesnīcu piedāvājumus. Piemēram, lietotājiem, kas pārlūko ceļojumu emuāru, var tikt parādīts ziņojums ar Trivago virsrakstu “Skatiet lieliskus viesnīcu piedāvājumus” un uzmanību piesaistošu Kolizeja attēlu. Izmantojot viedās reklāmas tīkla kampaņas, uzņēmums Trivago panāca reklāmguvumu pieaugumu 36% apmērā vienādas MPI gadījumā, salīdzinot ar pārējām savām reklāmas tīkla kampaņām. Šis zīmols tagad izmanto viedās reklāmas tīkla kampaņas Eiropas, Āzijas un Ziemeļamerikas tirgū.

Viedajās reklāmas tīkla kampaņās tika automātiski izveidots vairāk nekā 25 000 Trivago reklāmas versiju,
un tās tika parādītas lietotājiem 55 valstīs, kuri vēlējās iegādāties viesnīcu piedāvājumus



Bezmaksas kredīta un finanšu pārvaldības tīmekļa vietne Credit Karma izmantoja viedās reklāmas tīkla kampaņas, lai palielinātu jaunu lietotāju reģistrēšanās apjomu, un panāca reklāmguvumu pieaugumu 37% apmērā vienādas MPI gadījumā.2 “Viedās reklāmas tīkla kampaņas sniedz mums iespēju ietaupīt laiku, piesaistīt jaunus klientus un efektīvi mērogot mārketingu,” stāsta Endrū Tams (Andrew Tam), Credit Karma vecākais mārketinga vadītājs.


Video abonēšanas pakalpojums Hulu Japan sāka izmantot viedās reklāmas tīkla kampaņas, lai sasniegtu jaunus abonentus, un panāca reklāmguvuma līmeņa pieaugumu 37% apmērā.3 “Viedās reklāmas tīkla kampaņas mums atvieglo reklāmas kampaņu izveidi un pārvaldību, izmantojot automatizācijas iespējas. Tās ir tiešām efektīvs veids, kā reklamēt mūsu pakalpojumu potenciālajiem klientiem,” stāsta Mue Hasegava (Mue Hasegawa), Hulu Japan vecākais tiešsaistes komunikācijas vadītājs.

Uzziniet vairāk par pirmās viedās reklāmas tīkla kampaņas izveidi AdWords palīdzības centrā.

Autors: Deivids Mardžiness (David Margines), AdWords produktu vadītājs

1 Google iekšējie dati
2 Vadoties pēc sākotnējās izlaišanas 2016. gadā
3 Salīdzinot ar citām līdzīgām reklāmas tīkla kampaņām